NIEUWS & MEDIA

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen bij Department of Cosmetics. Benieuwd naar meer nieuws?

Nominatie Dutch Beauty Award

Met grote vreugde delen wij het fantastische nieuws onze dat onze Cosmedix SystemTouch behandeling is genomineerd voor de prestigieuze Dutch Beauty Award in de categorie “Beste salonbehandeling 2023/2024”!

In de komende weken zullen de vooraanstaande Experts of Beauty onze Cosmedix SystemTouch-behandeling ondergaan en deze zorgvuldig beoordelen. We kijken reikhalzend uit naar de spannende ontknoping op 6 mei, wanneer de winnaars worden bekendgemaakt. Natuurlijk hopen wij opnieuw de prijs in ontvangst te mogen nemen en zo ons streven naar excellente resultaten op het gebied van duurzame huidverbetering te bekronen.

Kenmerkend voor de treatment Cosmedix SystemTouch is de rustige, statische en diepgaande compressie waarmee het bindweefsel in het gelaat en decolleté op rek wordt gebracht. Daar waar de rek op wordt uitgeoefend wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Middels deze techniek wordt het lichaam gestimuleerd  meer levensenergie naar uw huid toe te sturen. Deze toename van energie stimuleert de cellen van het bindweefsel (fibroblasten) om collageen, elastine en hyaluronzuur aan te maken. Zo wordt het onderhuids bindweefsel soepeler, flexibeler, sterker en vitaler en dat is voelbaar en zichtbaar in de huid!

Het concept Cosmedix SystemTouch koppelt de wetenschap aan de kracht van de natuur. De manuele bindweefseltechnieken en de meest krachtige werkstoffen uit de natuur in de hoogst haalbare concentraties zijn gebaseerd op de meest actuele onderzoeken en inzichten afkomstig uit de medische wereld. Door op deze manier behandeltechnieken en werkstoffen in één totaalconcept in te zetten wordt de cellulaire communicatie verbeterd. Of u nu worstelt met hyperpigmentatie, acne, roodheid, een gevoelige huid, fijne lijntjes en rimpels of uitdroging – het resulteert in zichtbare resultaten zonder harde bijwerkingen.

Door de samenwerking met GreenTouch Education is een totaal andere aanpak gecreëerd: een goede behandeling kan pas voorgeschreven of gegeven worden als een specialist in staat is om zelfs de kleinste verhardingen, zwaktes en verklevingen in het spier- en bindweefsel te voelen. Pas als dit gevoeld wordt, kunnen blokkades, verklevingen of zwaktes opgespoord worden en is het mogelijk deze doelgericht te verhelpen. Uiteraard wordt dit aangeleerd tijdens de Cosmedix SystemTouch training door één van de GreenTouch Educators.

Tijdens de Cosmedix System Touch wordt er gebruik gemaakt van de aromatherapiën van Synchronic. Gebruik makend van eeuwenoude aroma therapeutische kennis en de laatste wetenschappelijke inzichten, heeft Synchronic 7 unieke therapieën ontwikkelt die elk een eigen bijzondere geur en holistische werking hebben op lichaam en geest. 7 verschillende therapieën die te gebruiken zijn middels diverse toepassingsmethoden. De therapieën worden in de Illume Diffuser gebruikt en geven een extra dimensie aan iedere behandeling in jouw salon. De geuraroma’s zorgen voor een diepgaande werking op lichaam en geest.