Downtime bij een retinol peeling?
Die is er niet!

Goed nieuws, met de Cosmedix retinol peelings heb je geen tot nagenoeg geen downtime!

Naast de voorbereiding thuis met het Retinol Step-up programma, bieden we voor ieder huidtype een apart Retinol Complex in de peelings.

Uniek zijn de Chiraal gecorrigeerde ingrediënten bij Cosmedix. Chirale correctie, ook wel het zuiveren van moleculen, heeft zelfs een Nobelprijs gewonnen en stelt ons in staat om alleen het actieve gedeelte van een zuur of ingrediënt te gebruiken. Hierdoor kunnen we met verschillende percentages méér, sneller en veiliger resultaat geven. Kortom, hoog werkzame peelings met maximaal resultaat en minimale downtime.

Wat is een peeling?

Een peeling is een huidverbeterende behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste lagen van de huid te exfoliëren of af te schilferen. Dit proces helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid gladder, helderder en zachter wordt.

Bij welke huidindicaties wordt een peeling ingezet?

Peelings worden ingezet bij diverse huidindicaties, waaronder acne, acne littekens, pigmentatieproblemen, fijne lijntjes en rimpels, zonneschade, melasma, en doffe huidtint. Afhankelijk van het type peeling en de concentratie van de gebruikte zuren, kan het worden aangepast aan verschillende huidtypes en -behoeften.

Waarom is een peeling effectief?

Een Cosmedix peeling is effectief vanwege de zuren, retinols en enzymen die worden gebruikt, zoals L-Melkzuur, Salicylzuur, Gefermenteerde Granaatappel en het ultramoderne Hydroxy Pinacolone Retinoate. Deze zuren dringen door in de huid en stimuleren de vernieuwing van huidcellen, waardoor de oude, beschadigde cellen worden verwijderd en nieuwe, gezondere cellen worden gestimuleerd om te groeien. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur, vermindering van onvolkomenheden en een jeugdigere uitstraling. Bovendien kunnen peelings ook de productie van collageen en elastine bevorderen, wat helpt bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Hoeveel peelings zijn er nodig om het gewenste resultaat te bereiken?

Het aantal peeling behandelingen dat nodig is, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het specifieke huidprobleem dat behandeld moet worden, de ernst ervan, het type peeling dat wordt gebruikt en de individuele reactie van de huid op de behandeling. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om een reeks behandelingen te ondergaan voor optimale resultaten.

Voor milde huidproblemen, zoals lichte acne of een doffe huid, kunnen vaak al verbeteringen worden gezien na één tot drie behandelingen. Mensen met meer ernstige huidproblemen, zoals diepere rimpels, ernstige acne of pigmentatieproblemen, hebben mogelijk meer behandelingen nodig om significante verbeteringen te zien.

In de meeste gevallen worden peelings in een reeks van vier tot zes behandelingen uitgevoerd, met tussenpozen van twee tot vier weken tussen elke behandeling. Deze planning stelt de huid in staat om te herstellen en zich te vernieuwen tussen de behandelingen door, terwijl het geleidelijke verbeteringen in de huidstructuur en -toon bevordert.

Het is belangrijk om als gekwalificeerde huidspecialist een behandelplan op maat op te stellen dat past bij de specifieke huidtype en -behoeften van jouw klant. Samen kunnen jullie de juiste aanpak bepalen en realistische verwachtingen instellen met betrekking tot het aantal benodigde behandelingen voor het gewenste resultaat.